Artikelen

Hoe is het nou met… #3

ROBERT MERKS (57, DON KHUEANG/ISAN) en echtgenote Salinee maakten zich na 2 jaar bouwen en proberen op voor het eerste volgeboekte seizoen van Resotel Baan Sanook – hun lommerrijke vakantieparadijsje omgeven door de rijstvelden van de noordoostelijke provincie Sakon Nakhon.

Daar in het hart van de rurale Isan genieten toeristen van overweldigend landschap. Van hartverwarmende mensen. En vooral ook van rust.

‘Maar toen kwam Corona en werd het wel heel erg rustig. We hebben voor onze laatste gast nog net een ticket terug kunnen regelen en hem met spoed naar het vliegveld gebracht. Daarna werden reserveringen afgezegd; bleven de Europeanen weg, onze belangrijkste klanten.’

‘Gelukkig komen er soms expats langs. Maar dat moet vaker gebeuren. Mensen uit Bangkok moeten weten dat wij ze – op maar 50 minuten vliegen of een toertocht van 8 uur – echt een mooie ervaring bieden: Volop privacy, hygiëne, perfecte bedden, heet water, Duitse broodjes, Hollandse kaas. En aardige lokale politieagenten, die je in hun vrije tijd van het vliegveld halen!’

Robert zelf zit niet stil. Een tropisch resort, met door hem zelf ontworpen luxe villa’s en gastenkamers, vraagt om constant onderhoud. Dat geldt ook zwembad en natuurbad met strandje. Visvijvers. Planten. En de 8 scooters die voor z’n gasten klaar staan. Tegelijkertijd bouwt hij een buitenkeuken en een schaduwrijke sala.

‘Bovendien heb ik de regio verder in een gasten-app in kaart gebracht: De watervallen, die nu op hun mooist zijn. De langste natuurlijke glijbaan ter wereld. Grotten. Khmer ruïnes. Tempels. Markten. Dorpjes waar je als witte man nog een attractie bent. Maar ook leuke restaurants, die hun bestaan danken aan steeds terugkerende Thai en dus goed zijn. En overal ben je van harte welkom.’

Baan Sanook is voor Robert tegelijkertijd hobby en pensioenvoorziening. Hij verdient de kost als accountmanager voor een internationaal high-tech bedrijf – grotendeels online.

‘Maar op m’n 60ste ga ik met pensioen en dan moeten we van het resort kunnen leven. Dat moet lukken, toch?!’

UPDATE DECEMBER 2020: Alle vaste gasten die moesten annuleren, komen nu in 2021. Dat wordt goed plannen, aldus Robert. Want hij wil zijn klanten optimaal ontvangen. Lees: Voldoende tijd hebben voor iedereen. Het resort is geen slaapplek, maar een vakantiestek voor een paar dagen en een ideale uitvalsbasis voor trips. Die brengt hij verder in kaart tijdens motortochten door de Isan. Maar boek je 24 uur van te voren, dan zorgt hij er graag voor thuis te zijn.

Info: http://www.resotel-baan-sanook.com

Gratis journalistiek mogelijk maken? Klik rode knop voor info!

Updates? Volg onze facebookpagina!